avatar Tarih: 21-05-2012, Saat: 8:45Hoşgeldin, Ziyaretçi:
  Şifremi Unuttum?   kayıt ol

Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ?

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 6 Oy - Ortalama: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Kalitesi: % 1
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
v Konu Bilgileri v
Yazar Konuyu Başlatan: KURSAD - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 169 - Yorum Toplam Yorumlar: 1

KURSADv
1. Sınıf
**

Default Avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 1
Yorum Sayısı: 1
Rep Puanı: 0

Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 22-01-2012 22:18
(Bu konu en son: 22-01-2012 tarihinde, saat: 23:26 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: KURSAD.)

Merahaba sakarya universitesi Bilgi yönetimi Uzaktan eğitim öğrencisiyim.
Okulumu uzattımda uzattım , Sadece 1. dönem ve 3. dönem'den derslerim var yani Güz dönemi dersleri..Şuan ise Bahar dönemine girdik Bahar dönemi Hiç dersim yok .. birde peşimde Stajerlik var onuda Okuldan birkaç evrak alıp özel bir şirkette bu boş dönemimde çalışıp Staj Defterini doldurarak geçiricem.

Ama Benim asıl sormak istediğim , Ben Harç yatırcak mıyım yatırmıyacak mıyım ? Öğrenim gideri yatırmıyacağım bunu biliyorum ama Harç konusunda şüphelerim var.Kesin ve emin bir bilgiye ihtiyacım var , Okuldan ırak olunca konu hakkında bilgi sahibi olamıyorum malesef..

Okula e mail atmıştım bana böyle bir dönüş yapmışlar

Sayın Işıklılar,

Ders alacağınız dönem harç ödeyip kayıt yenileme yapmanız, iş yeri bilgi formunuzu iş yerinize doldurtarak okulumuza göndermeniz gerekmektedir. Güz döneminden olan derslerinizi yaz okulunda da alabilirsiniz, yaz okulunda almak isterseniz yaz okulu kayıt zamanında kayıt yaptırınız.

---------------------------------------------------
Alttakide okulun harç bilgilerinden baktığım yazı.
Ama okulun sayfasında da böyle yazmakta ,

NOT2: Öğrenimini uzatan artık yıl öğrencileri (2+), güz yada bahar yarıyıllarında mezun olabilmek için ders almasalar bile (mezuniyet için sadece stajı kalmışlar dahil) sadece harç ücretlerini (öğrenim gideri dahil değil) yatırmak durumundadırlar. Bu durumdaki öğrenciler okulumuzu telefon ile arayarak, durumlarını teyit ettirmeli ve ödemelerinin sadece harç bileşenini yatırmak için ayrı bir hesap numarası almalıdırlar. Bu öğrenciler ödemelerine ilişkin dekontu okulumuza fakslayacaklardır

Kısacası iki farklı önerge var hangisi beni kapsıyor anlamış değilim.
Paylaş!
sinnerxxv
Sakarya Öğrenci Forum Sayfası
SAÜper Mod

Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 731
Yorum Sayısı: 1,023
Rep Puanı: 9

Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 23-01-2012 11:13
(22-01-2012 22:18)KURSAD Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Merahaba sakarya universitesi Bilgi yönetimi Uzaktan eğitim öğrencisiyim.
Okulumu uzattımda uzattım , Sadece 1. dönem ve 3. dönem'den derslerim var yani Güz dönemi dersleri..Şuan ise Bahar dönemine girdik Bahar dönemi Hiç dersim yok .. birde peşimde Stajerlik var onuda Okuldan birkaç evrak alıp özel bir şirkette bu boş dönemimde çalışıp Staj Defterini doldurarak geçiricem.

Ama Benim asıl sormak istediğim , Ben Harç yatırcak mıyım yatırmıyacak mıyım ? Öğrenim gideri yatırmıyacağım bunu biliyorum ama Harç konusunda şüphelerim var.Kesin ve emin bir bilgiye ihtiyacım var , Okuldan ırak olunca konu hakkında bilgi sahibi olamıyorum malesef..

Okula e mail atmıştım bana böyle bir dönüş yapmışlar

Sayın Işıklılar,

Ders alacağınız dönem harç ödeyip kayıt yenileme yapmanız, iş yeri bilgi formunuzu iş yerinize doldurtarak okulumuza göndermeniz gerekmektedir. Güz döneminden olan derslerinizi yaz okulunda da alabilirsiniz, yaz okulunda almak isterseniz yaz okulu kayıt zamanında kayıt yaptırınız.

---------------------------------------------------
Alttakide okulun harç bilgilerinden baktığım yazı.
Ama okulun sayfasında da böyle yazmakta ,

NOT2: Öğrenimini uzatan artık yıl öğrencileri (2+), güz yada bahar yarıyıllarında mezun olabilmek için ders almasalar bile (mezuniyet için sadece stajı kalmışlar dahil) sadece harç ücretlerini (öğrenim gideri dahil değil) yatırmak durumundadırlar. Bu durumdaki öğrenciler okulumuzu telefon ile arayarak, durumlarını teyit ettirmeli ve ödemelerinin sadece harç bileşenini yatırmak için ayrı bir hesap numarası almalıdırlar. Bu öğrenciler ödemelerine ilişkin dekontu okulumuza fakslayacaklardır

Kısacası iki farklı önerge var hangisi beni kapsıyor anlamış değilim.

Bahar döneminde dersinişz yoksa harç yatırmazsınız. Öğrenci Haklarınız donar.
Yaz okulunda para yatırarak dersleri alırsınız. Yani dersinizin olmadığı bir dönem için para yatırmanıza gerek yok.

Ancak harç yatırmayınca Staj işlemleri de olmayacaktır. Yani Stajı yazın almanız gerekebilir. Bu konuda ne yazık ki tam bir bilgi veremiyorum.

Ama Güz döneminden dersiniz varsa ya güz dönemi para yatırın yada yaz okulunda dersleri alın.
Dersinizin olmadığı bir dönem için ödeme yapmayın.

Önerge hakkında Donanım Haber de yaptığım yorumu yineleyeceğim.

Alıntı:Arkadaşlar bu sene sistem değişti. Artık harç ödemesi yapmayınca okul donuyor. Ödeme yaptığın sene aktif oluyor. Konu hakkında öğrenci işlerinden bilgi alabilirsiniz.
Arkadaşın dersi olmadığı için para yatırmasına gerek yok. Ama para yatmayınca bu dönem stajı da alamayacaktır büyük ihtimalle. Yaz okulunda ödeme yaparak hem stajı yapabilir hem de eksik kalan dersleri.

ANCAK Hala aklınızda soru işareti varsa en temiz yol aşağıdaki numaralardan birisini aramak...

Harçlar Birimi
Haluk KIVRAKOĞLU - [ halukk@sakarya.edu.tr ] Telefon : 295 5341
Recep SOĞUKÇAY - [ sogukcay@sakarya.edu.tr ] Telefon : 295 5348
Ahmet UYSAL - [ auysal@sakarya.edu.tr ] Telefon : 295 5343
Faruk DURAK - [ fdurak@sakarya.edu.tr ] Telefon : 295 5328

Alıntı:Okulun sitesinde yazan yazıyı özetleyeyim.
Mezun olmak için dersin kaldıysa, sadece staj bile olsa o parayı yatıracaksın. O dersi Tek Derste alacak olsan dahi o döneme kayıt olacaksın.
Ama senin mezun olma durumun yok anladığım kadarıyla.
Yapman gereken para yatırmamak. Güz döneminde alacağın dersler ile Mezun olabileceğin için güz dönemi ders alman, yada yaz okulunda ders seçmen ve stajını yapman yeterli. O zaman mezun olabilirsin.

Ama Bahar döneminde ders alıp mezun olabilir halde olsaydın o zaman para yatırman gerekece
sinnerxx Nickli kullanıcının imzası
Müslüman Bir Anne Babadan Doğan,
Kulağına Bir Ezan ve Gamet İle Bir Müslümanın İsmi Verilen,
Her Türlü Naneyi Yese de Domuz Eti Yemeyen
Mübarek Gün ve Gecelerde İçmeyen
Vatan Millet Din Devlet Mukaddesat Tehlikeye Girince de
Balta Nacak Kazan Kürek Alıp Saldırana TÜRK derler...

Paylaş!

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? oku, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? izle, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? sorunu, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? üniversite, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? Sakarya, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? Saü kampüs, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? nedir, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? bilgi, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? adapazarı, Bahar Döneminde Hiç dersim yok , Harç - Öğrenim gideri nekadar yatırılcak ? bilgilendirme

Hızlı Menü:

İletişim | Saü Kampüs Öğrenci Forum Sayfası | Yukarı Git | İçeriğe Git | Arşiv | RSS Beslemesi | Sitemap
Seo Blog Sakarya Üniversitesi Öğrenci Forum Sayfası