| Tarih: 21-05-2012, Saat: 8:51Hoşgeldin, Ziyaretçi: | |
| Anket Başlığı: 3D Studio Max ve Autocad Kurslarından hangisi Seçersiniz Bu anket oylamaya kapatılmıştır. |
|||
| 3D Max | ![]() ![]() |
1 | 100.00% |
| Autocad | ![]() ![]() |
0 | 0% |
| Toplam | 1 Oylar | 100% | |
| * Siz bu anket'te oy kullanmışsınız. | [Anket Sonuçlarını Göster] |
Beyin Fırtınaları Biltek Akademi Bilgisayar Kursu 3D Max Kursu |
|||
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
|
|||
|
|
|||
Konu Bilgileri ![]() |
|||
|
|
|||
|
Konu Tarihi: 03-09-2011 17:51
3ds Max Kursu İçin Gerekli Ön Bilgi
3ds Max eğitimi için Bilgisayar temel eğitim bilgisine sahip olunmalıdır. Windows işletim sistemi ve bilgisayarın çalışma mantığı bilinmelidir. 3ds Max Kursuna Kimler Katılmalıdır? 3ds Max Eğitimine; Mimarlar, planlamacılar, mekanik tasarımcılar ve diğer profesyonel tasarımcılar. Video ve film üretimi, özel efektler, karakter canlandırma ve oyun üretimi ile ilgilenenler. Üç boyutlu tasarımla uğraşan mimarlar, mühendisler, reklam ve filmle uğraşan tüm animatörler. 3D Studio Max programında 3 boyutlu modeller oluşturabilir ve modellerinize hareket verebilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz modeli çok çeşitli sunumlarla zenginleştirebilirsiniz. 3ds Max Kursunun Kariyerinize Katkıları: Gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan, hayallerindeki modelleri, tasarımları yapma olanağını elde ederler. Çağımızın mimarı, mühendisi, tasarımcısı, plancısı ve animatörü olmak için gerekli eğitimi almış olurlar. Katılımcılar kendi branşlarında firmaları için aranılan ve vazgeçilmez kişiler haline gelmektedir. Ayrıca freelance çalışmak isteyenler için de fırsatlar yaratan bir eğitim olup kariyer hayatınıza katkı sağlar. 3ds Max Eğitimi / Max Kursu 60 saatlik bir eğitimdir. Her programda öğrencilere proje çalışması yaptırılır. Seçmiş olduğunuz 3ds max eğitim seansına göre eğitimin tamamlanma süresi değişmektedir. 3D MAX KURSU + PHOTOSHOP + VRAY RENDER EĞİTİMİ SONUNDA ÖĞRENİLECEK KONULAR: 3D Studio Max Kursu - Konu ve İçerikler 3D Max Programın kullanıcı ara yüzünün tanıtımı Basit üç boyutlu hazır nesneleri oluşturma Max'de Düzenleme (Move, Rotate, Scale ) komutları, kopya oluşturma Array ( Sıralı Kopya ) ve Align ( Hizalama ) Komutunun kullanımı Group ( Grup ) Oluşturma ve grupla ilgili komutların kullanımı Boolean ve Pro-Boolean komutlarını kullanarak katı modeller oluşturma 3D Max eğitimlerinin genel özeti ve küçük proje uygulaması Max'de 2 boyutlu nesnelerin ( Splines ) oluşturulması ve düzenlenmesi 2 boyutlu şekillerden 3 boyutlu nesnelerin oluşturulması Autocad ve Corel gibi diğer çizim dosyalarının 3ds Max'e aktarılması ve düzenlenmesi 3D Max'de Katı Modelleme komutlarının kullanımı Edit poly, Turbo smooth, Mesh smooth vb. Katı model düzenleme komutları Scatter komutu ile çim, bitki, ağaç oluşturma Spacing Tool komutu ile nesneleri bir eğri boyunca kopyalama 3d Max Kursları kitapçığından örnek bir projenin seçilmesi ve modellenmesi - Max'de Kamera ekleme , kamera kullanımı ve ayaları Malzeme editörü, malzeme türleri, kaplama türleri, obje giydirmeye giriş Photoshop ile malzeme hazırlama ve düzenlemeler Standart ışıkların yerleştirilmesi ve parametreleri Kapalı ve açık mekanların aydınlatma teknikleri ve light tracer yöntemi ile render alma 3D Max Programında render ayarları ve yapılan çalışmaların resim olarak kaydedilmesi 3d Max kursu örnek projesinin render edilmesi ve kaydedilmesi Timeline ( Zaman çizgisi ) ve Frame ( kare ) mantığı basit animasyonlar oluşturma Path ( Yol ) animasyonu ve kamera ile çizilen mekan içinde dolaşarak animasyon oluşturma Kamera ile dolaşma animasyonun film olarak kaydedilmesi 3D Max'de hazır bazı efektlerin kullanımı ( Ateş , Rüzgar gibi) Mental Ray render motorunun aktif edilmesi ve malzemelerinin kullanımı Fotometrik ışıklarla 3d Max egitimi sırasında çizdiğimiz projenin aydınlatılması Mental Ray in render ayarlarının yapılması ve projemizi render edip, resim olarak kaydetme 3D MAX - VRAY KURSU 3D Max Kursu içinde İç Mekanlar için Vray uygulaması Vray render setup ayarlarının test renderi için yapılması Sahnedeki nesnelerin Vray malzemelerle kaplanması ( Mat malzeme, yansımalı malzeme, saydam malzeme oluşturma) Vray Light ile sahnenin aydınlatılması ve ışık ayarlarının yapılması Vray kursları kapsamında iç mekanlarda final render setup ayarlarının yapılıp sahnenin render edilerek, resim olarak kaydedilmesi 3D Max Kursu içinde Dış Mekanlar için Vray uygulaması Vray render setup ayarlarının test renderi için yapılması Sahnedeki nesnelerin Vray malzemelerle kaplanması ( Mat malzeme, yansımalı malzeme, saydam malzeme oluşturma) Vray Sun ile sahnenin aydınlatılması ve ışık ayarlarının yapılması Vray kursları kapsamında dış mekanlarda final render setup ayarlarının yapılıp sahnenin render edilerek, resim olarak kaydedilmesi 3d Max kurslarının sonunda her katılımcının kendi projesini seçip, hazırlaması 3D MAX KURSU - VRAY RENDER İLE GÖRSELLEŞTİRME VRay Kursu - Render Eğitimi Vray Render Hakkında genel bilgiler ve kurulumu Genel Işık Bilgisi ve Gölge Kavramı Işık Kaynakları ve Etkileri Vray Render Ayarları Detaylı Anlatımı Frame Buffer ayarları Global Switches ayarları Image Sampler (Antalising) Anlatımı Örnekler Indrect Illumination ( Dolaylı Aydınlatma) Irradiance Map ve Alt ayarların Örneklerle Anlatımı Light Cache İkinci Sıçrama Anlatımı VRay Environment ve Reflection, Refraction Environment Detaylı Anlatımı Color Mapping ve Detaylı Anlatımı Objects Settings Ayarları Detaylı Anlatım Lights Settings Ayarları Detaylı Anlatım Atmosphere Effect VrayToon Efekti ve örnek kullanımı Vray Kursu- Vray Malzemeler Vray Mtl ve ayarları, örnek uygulamalar Reflection (Yansıma) ile ilgili ayar ve uygulamalar Refraction (Saydamlık) ile ilgili ayar ve uygulamalar Tiles Özelliği ile kaplama oluşturma uygulamaları VrayBlendMtrl Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayLightMtrl Detaylı Anlatım ve Örnekler Vray2SideMtrl Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayMtlWrapper Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayOverrideMtl Detaylı Anlatım ve Örnekler Multi/Sub Object Detaylı Anlatım ve Örnekler VraySky Özelliği Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayDirt Özelliği Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayHDRI Özelliği Detaylı Anlatım ve Örnekler Vray Kursları- Vray Işıklar VrayLight ların kullanımı ve Ayarları VraySun ların kullanımı ve ayarları VrayIES lerin kullanımı ve ayarları Vray Kursları- Vray Objeleri VrayFur Özelliği Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayPlane Özelliği Detaylı Anlatım ve Örnekler VrayDiscplamentMod Detaylı Anlatım ve Örnekler Vray Kursu- Render Alma- Vray Kameralar VrayPhysicalCamera kullanımı ve ayarları 3D Studio Max Kursu - PHOTOSHOP KONULARI 3D Max'de Kullanılacak Photoshop Araçlarının öğretilmesi Photoshopta seçim yöntemleri Taşıma ve montaj yöntemleri Kırpma ve kesim yöntemleri Photoshop rötuş araçlarının kullanımı Mühürleme Doku ve malzeme oluşturma Yazı yazma ve yazı efektleri oluşturma Photoshop layer paneli ve layer efektleri ile ilgili çalışmalar Fotoğrafların, rengini, ışığını, kontrastını ayarlama yöntemleri Boyutlandırma, Çevirme ve çözünürlük ayarlama işlemleri Photoshoptan çıktı alma Photoshopta düzenlenen 3D Max Projesinin Kayıt Edilmesi (*.jpg , *.PSD, vb) - 3d max kursu esnasında Surface modelleme tekniği ile Küvet, Lavabo gibi modellerin oluşturulması 3d max kursları içeriğine eklenen Path Deform yöntemi ile farklı modellerin çizilmesi 3d max kursu kapsamında Cloth komutu ile örtü, perde gibi kırışık yüzeylerin modellenmesi 3d max kursları sonunda Vray render ile çizimlerin görselleştirilmesi |
|
sinnerxx
![]() Sakarya Öğrenci Forum Sayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Durum:
Konu Sayısı: 731 Yorum Sayısı: 1,023 Üyelik Tarihi: 19-10-2010 Rep Puanı: 9 Kişisel Bilgileri:
|
|
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
|
|
|
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Autocad Kursu - 3D Max Kursu ve BT Bilgisayar Kursu / 10 Yılı Aşkın Deneyim | btegitim | 0 | 269 |
18-09-2011 13:36 Son Yorum: btegitim |
|
| Autocad Kursu BT Bilgisayar Kursu, Mimar Mühendis Öğretmenlerle | btegitim | 0 | 312 |
18-09-2011 13:29 Son Yorum: btegitim |
|
| Rusça (Temel Seviye) Kursu (Sakarya Saüsem) | sinnerxx | 1 | 976 |
21-02-2011 0:46 Son Yorum: Eylül |
|
| İnsan Kaynakları Yönetimi Kursu (Sakarya Saüsem) | sinnerxx | 0 | 897 |
19-02-2011 2:25 Son Yorum: sinnerxx |
|
| Yüksek Gerilim Tekniği Kursu (Sakarya Saüsem) | sinnerxx | 0 | 1,030 |
19-02-2011 2:22 Son Yorum: sinnerxx |
|
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.

Konu Bilgileri