avatar Tarih: 22-05-2012, Saat: 13:00Hoşgeldin, Ziyaretçi:
  Şifremi Unuttum?   kayıt ol

Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 24 Oy - Ortalama: 3.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
v Konu Bilgileri v
Yazar Konuyu Başlatan: sinnerxx - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 723 - Yorum Toplam Yorumlar: 0

sinnerxxv
Sakarya Öğrenci Forum Sayfası
SAÜper Mod

Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 731
Yorum Sayısı: 1,023
Rep Puanı: 9

Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 10-12-2010 3:00

Marmara Üniversitesi bünyesinde geçen Mart ayında kurulan Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. “Bir el de sen uzat Anadolu’ya” projesiyle bugüne kadar 107 gönüllü, 6 ilde 7 proje yürüttü ve 13 ile yardım gönderdi. Kulüp üyeleri aynı zamanda İstanbul’daki ihtiyaç sahibi çocuklara da çeşitli projelele destek oluyor.

Hayriye MENGÜÇ / Hürriyet KAMPÜS

“KÖYLERİMİZDEKİ ışıl ışıl gözlerin ışığını söndürmemek, onlara eğitimin önemini anlatmak ve buna dayalı olarak eğitim seviyesini ve kalitesini yükseltmek; çocukları daha ileri ufuklara taşımak; ‘çocuklar kimsesiz, ilgisiz kalmasın’ amacıyla eğlendirirken eğiten projeler oluşturmak.”

Sözü edilen “Bu idealist projeleri, bir bir hayata geçiriyorlar” demek hiç de yanlış olmaz. Marmara Üniversitesi bünyesinde geçen Mart ayında kurulan Güneşin Çocukları Yardım Kulübü, açıldığından bugüne geçen 8 ay gibi kısa bir sürede Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Ankara, Çorum, Sakarya, Bursa, Ordu, Batman ve Amasya illerindeki köy okulunun bazılarınA kütüphane bazılarına da oyun odaları kazandırdı. Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen oyuncak, kitap ve kırtasiye toplama kampanyalarında topladıklarıyla bu okulları donattılar. İstanbul’da huzurevleri, çocuk yuvaları ve mülteci çocuk yuvalarını ziyaret ettiler, Kızılay’a kan bağışında bulundular, Kars ve Muş’taki toplam 10 köye kıyafet gönderdiler. Toplam 2.050 üyeleri var. Bunların 1.500’ü Marmara Üniversitesi öğrencisi. Diğerleri başka üniversitelerden. Projelerine her kesimden katılımcı yer alıyor.

[Resim: gunesin_cocuklari_5.jpg]

Kütüphane ve oyun odası

Şimdi de 8’inci köy okulu projelerine hazırlanıyorlar. Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü üyeleri, kütüphane, kırtasiye ve oyun odası kazandırdıkları Bolu’nun Göynük Köyü Necla Türk İlköğretim Okulu’na gidip, köyde gün boyu yapacakları etkinliklerle oradaki küçüklere okuma sevgisi aşılamaya hazırlanıyor. 13 Aralık’taki etkinlikle ilgili olarak Marmara Üniversitesi Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü Başkanı Muhammet Erkan Avcı, “Kulübümüz başta köy çocukları olmak üzere, ilim ve sevgiden mahsun tüm çocuklar için projeler üretetiyor. Bunların en önemlilerinden biri ‘Bir el de sen uzat Anadolu’ya’ projesidir” diyor.

[Resim: gunesin_cocuklari_4.jpg]

Proje kapsamında; her ay Anadolu’nun farklı 2 veya 3 ilinde belirlenen ihtiyaç sahibi köy okullarına kütüphane ve oyun odaları kurduklarını, aynı zamanda gün boyunca yaptıkları etkinliklerle çocuklara ilmi ve bilmi sevdirmeye çalıştıkları,onlara yaratıcı dramave motivasyon dersleri verdiklerini anlatıyor. “Geri dönüş almak için o kardeşlerimizle mektup arkadaşlığı vasıtasıyla projemizi sürdürüyoruz” diyor.

Kolbastı ve çiftetelli ile veda

Kendisinin 1.000 mektup kardeşi olduğunu belirten Muhammet Erkan Avcı, en zor anın okul ziyaretlerinin sonu olduğunu söylüyor. Avcı, “Hüzünlü ortamı dağıtmak için müzikler eşliğinde halaylar çekiyoruz, kolbastı ve çiftetelli oynuyoruz hep birlikte” diyor.

Kendilerini “Önceliği Marmara Üniversitesi öğrencileri olmakla beraber her kesimden gönüllünün katılabileceği bir sosyal sorumluluk topluluğudur” olarak tanımlayan Avcı, hedeflerini şu kısacık cümleyle özetliyor: “Köy çocukları okusun bizi geçsin istiyoruz” diyor ve ekliyor:

“O çocuklar bizden daha zeki, ama imkanları yok. Ben bir üniversite öğrencisini lise 2’deyken görmüştüm. Biz çocukların ayağına gitmekten çok mutluyuz. Çünkü biz gitmeden önce doktor olacağını söyleyen bir çocuk, bizi görünce ‘beyin cerrahı olacağım’ diyor. Açıkcası, o çocukların bana ‘ağabey’ demesi, diğer birçok kişinin ‘başkan’ diye hitap etmelerinden daha sıcak ve daha içten geliyor.”

YAZAR SEVİM AK’IN KİTABI, İLHAM VERDİ

Güneşin Çocukları Yardım Kulübü Başkanı Muhammet Erkam Avcı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi. Aslen Artvinli. Ailesi Bandırma’da yaşıyor. Kulübün adını, Yazar Sevim Ak’ın yatılı ilköğretim bölge okullarından izlenimlerini içeren “Güneşin Çocukları” isimli kitabından esinlendiklerini söylüyor. Muhammet Erkam Avcı, “Projemize ‘muhtaç çocuk’ ya da ‘köy çocukları’ demek istemedik. Biraz da dikkat çeksin diye ‘Güneşin Çocukları’ dedik. Sevim Hanım, kitaplarıyla bizi destekliyor” diyor. Kasım 2007’de Can Yayınları’ndan çıkan kitap’ta yazar Ak, 140 yatılı ilköğretim bölge okulu ve 30 köy okulunda edindiği izlenimleri ve köy çocuklarının öykülerini okurlarla paylaşıyor.
sinnerxx Nickli kullanıcının imzası
Müslüman Bir Anne Babadan Doğan,
Kulağına Bir Ezan ve Gamet İle Bir Müslümanın İsmi Verilen,
Her Türlü Naneyi Yese de Domuz Eti Yemeyen
Mübarek Gün ve Gecelerde İçmeyen
Vatan Millet Din Devlet Mukaddesat Tehlikeye Girince de
Balta Nacak Kazan Kürek Alıp Saldırana TÜRK derler...

Paylaş!

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN oku, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN izle, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN sorunu, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN üniversite, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN Sakarya, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN Saü kampüs, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN nedir, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN bilgi, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN adapazarı, Köy Çocukları Okusun ve BİZİ GEÇSİN bilgilendirme

Hızlı Menü:

İletişim | Saü Kampüs Öğrenci Forum Sayfası | Yukarı Git | İçeriğe Git | Arşiv | RSS Beslemesi | Sitemap
Seo Blog Sakarya Üniversitesi Öğrenci Forum Sayfası