avatar Tarih: 22-05-2012, Saat: 13:30Hoşgeldin, Ziyaretçi:
  Şifremi Unuttum?   kayıt ol

Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 8 Oy - Ortalama: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
v Konu Bilgileri v
Yazar Konuyu Başlatan: sinnerxx - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 613 - Yorum Toplam Yorumlar: 0

sinnerxxv
Sakarya Öğrenci Forum Sayfası
SAÜper Mod

Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 731
Yorum Sayısı: 1,023
Rep Puanı: 9

Kişisel Bilgileri: v
Konu Tarihi: 09-01-2012 13:28
(Bu konu en son: 09-01-2012 tarihinde, saat: 13:28 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: sinnerxx.)

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Eray Arslan geliştirdiği ‘Sanal Hareket Algılayıcı’ isimli yazılımıyla dünya ikincisi oldu.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Eray Arslan geliştirdiği ‘Sanal Hareket Algılayıcı’ isimli yazılımıyla, MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye ikincisi, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada ise ‘Yazılım Geliştirme Alanında’ dünya ikincisi seçildi.

[Resim: Eray-Arslan_1390_resize.jpg]

200 metre algılama mesafesi

Eray Arslan geliştirdiği yazılım hakkında, “Hiçbir aparat, hiçbir eklenti gerektirmeksizin bir kameranın, hareketlerini algılamasını sağlayan bir yazılım yaptım. Bu sayede, basit bir web kamerasını bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. En ufak bir kıpırdamayı bile algılayabiliyor. Mesela basit bir web kamerası 10 metreden fazla mesafeyi göremezken, bu yazılım sayesinde 200 metre ötedeki bir kol hareketini bile algılayıp size gösterebilir.” açıklamasında bulundu.

[Resim: Eray-Arslan_1388_resize.jpg]

MOBESE’lerde ve Sınır Güvenliğinde Kullanılabilir

Bu yazılımın pek çok alanda kullanılabileceğini ifade eden Eray Arslan, “Bu yazılım sayesinde basit bir kamerayı bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. Hatta basit bir web kamerasını internet üzerinden yayın yapar hale getirdiğinizde, internetin bulunduğu her yerden, tüm hareketleri izleyebilirsiniz. Futbol maçlarında ofsayt pozisyonunu belirlemek için kullanılabilir. Hareketleri algılayarak, hangi futbolcunun önde olduğu tespit edilebilir. Bu yazılım ayrıca MOBESE’lere entegre edilerek kullanılabilir. Mesela, güvenlik kameraları incelenirken, küçük hareketler gözden kaçabilir. Ancak bu yazılım görüntüdeki en ufak hareketleri belirleyerek, daha rahat izlenim sağlıyor. 200 metre uzaklıktaki en ufak bir hareketi bile algıladığından, sınır güvenliğinde de kullanılabilir.” dedi.

İlk Yazılım 8. Sınıfta

İlk yazılımını İlköğretim 8. sınıfa giderken geliştirdiğini belirten Arslan, “ İlkokul 8. sınıfa giderken ‘Server Exploit’ isimli bir yazılım geliştirmiştim. İnternet üzerinden oyun oynayanların bulunduğu sunucuyu devre dışı bırakan bir yazılımdı. Bu projemde de Marmara birincisi olmuştum. Türkiye finallerinde ise kötü amaçlı olarak kullanılabileceği gerekçesiyle diskalifiye edildim” dedi.

sinnerxx Nickli kullanıcının imzası
Müslüman Bir Anne Babadan Doğan,
Kulağına Bir Ezan ve Gamet İle Bir Müslümanın İsmi Verilen,
Her Türlü Naneyi Yese de Domuz Eti Yemeyen
Mübarek Gün ve Gecelerde İçmeyen
Vatan Millet Din Devlet Mukaddesat Tehlikeye Girince de
Balta Nacak Kazan Kürek Alıp Saldırana TÜRK derler...

Paylaş!

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu oku, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu izle, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu sorunu, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu üniversite, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu Sakarya, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu Saü kampüs, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu nedir, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu bilgi, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu adapazarı, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Eray Arslan Dünya 2.si Oldu bilgilendirme

Hızlı Menü:

İletişim | Saü Kampüs Öğrenci Forum Sayfası | Yukarı Git | İçeriğe Git | Arşiv | RSS Beslemesi | Sitemap
Seo Blog Sakarya Üniversitesi Öğrenci Forum Sayfası