| Tarih: 22-05-2012, Saat: 14:05Hoşgeldin, Ziyaretçi: | |
Rusça (Temel Seviye) Kursu (Sakarya Saüsem) |
|||
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
|
|||
|
|
|||
Konu Bilgileri ![]() |
|||
|
|
|||
|
sinnerxx
![]() Sakarya Öğrenci Forum Sayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Durum:
Konu Sayısı: 731 Yorum Sayısı: 1,023 Üyelik Tarihi: 19-10-2010 Rep Puanı: 9 Kişisel Bilgileri:
Konu Tarihi: 19-02-2011 2:27
RUSÇA (Temel Seviye) kursu açılacaktır.
Kursa katılmak isteyen ilgililerin 07 Mart 2011 Pazartesi gününe kadar Ön kayıtlarını web sitemizden online kayıt formunu doldurarak ya da mail atarak, SAÜSEM ofisine müracaat ederek veya telefon yoluyla yaptırmaları gerekmektedir. *Kurs Programı: *Eğitim Adı: RUSÇA (Temel Seviye) *Ön Kayıt Son Tarih: 07 Mart 2011 Pazartesi *Eğitim Gün / Saatleri: Daha sonra duyurulacaktır. *Eğitim Toplam Saati: 36 saat *Eğitim Ücreti : 200 – TL *Eğitim Koordinatörü : Yrd. Doç. Dr. Sevda BAĞIR *Eğitim Yeri: SAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) / Esentepe Kampüsü RUSCA I Düzenlenen kurs, katılımcılara Rusça öğreniminde temel teşkil eden konulara yönelik dilbilgisi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu kurs sonunda katılımcılar, izleyen düzeyler için sağlıklı ve sağlam bir Ruşça alt yapısına kavuşmuş olacaklardır. İçeriği Genel Dil Bilgisi - Rus Dili Alfabesi - Harfleri Okuma alıştırmaları - Vurgu - Sözcükler - Basit Cümle şekli Temel Dil Bilgisi - Tanıtma Harfi (Artikel), olmak fiili, olumlu ve olumsuz sözcükler - Şahıs zamirleri, soru zamirleri, iyelik sıfatları - Adların türleri, işaret sıfatı olarak kullanılması, sıfatların türleri, Rusçada insan adları ve söylenişi - Şimdiki zamanda fillerin çekimi. I. Nominatif (yalın) durumda Adların çoğul şekli. Sesli harfler ve kullanılışı. II. Soru cümleleri. Soru zamiri ve kullanılışı. Öznenin kullanılmaması durumu. - Şimdiki zamanda dillerin çekimi.Akuzatif durumda dolaysız Nesne, sözcüklerin bağlaç olarak kullanılması ve sayılar. - Hareket fiilleri, zarflar, sıra sayıları (1-10) - Model yardımcı filler, emir kipi, öznesiz cümle yazıları, edatlar ve zaman ifadeleri, günler, aylar, mevsimler ve yönler. - Tekil adların çekimi. Nominatif durum (yalın hal). Akuzatif durum (i-hali). Akuzatif durumda ; işaret, iyelik sıfatları ve soru zamirleri, renkler, bina adları, kıta adları, giyim eşyaları. - Akuzatif durum; canlı varlık adları, akuzatif kullanıldığı halleri, Edatsal durum, soru zamirleri. - İnstrumental durum (ile” hali) ; işaret sıfatları, sonekli fiiller ve Kullanılışı. - Genetif durumda bazı önemli filler ve şahıs soru zamirleri, iyelik Ve işaret sıfatları. - Edatlarda genetif durum, çekimler, Datif durumda kullanılan bazı Önemli filler - Yaş ifadesi. Basit Cümle kurma Yazma Okuma Konuşma Katılımcı Profili Kurs Rusça öğrenmeyi amaç edinmiş, başlangıç düzeyinde olan tüm katılımcılara açıktır. Katılım Belgesi Katılım Belgesi verilecektir. İstenilen Belgeler Banka dekontu 1 resim Nüfus Cüzdan fotokopisi. İletişim : Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Tel : 0.264.295 54 51 Fax : 0.264.295 54 50 Mail:sausem@sakarya.edu.tr |
|
|
|
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
|
|
|
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Autocad Kursu - 3D Max Kursu ve BT Bilgisayar Kursu / 10 Yılı Aşkın Deneyim | btegitim | 0 | 270 |
18-09-2011 13:36 Son Yorum: btegitim |
|
| Autocad Kursu BT Bilgisayar Kursu, Mimar Mühendis Öğretmenlerle | btegitim | 0 | 313 |
18-09-2011 13:29 Son Yorum: btegitim |
|
| Beyin Fırtınaları Biltek Akademi Bilgisayar Kursu 3D Max Kursu | biltekakademi | 1 | 393 |
07-09-2011 13:41 Son Yorum: sinnerxx |
|
| İnsan Kaynakları Yönetimi Kursu (Sakarya Saüsem) | sinnerxx | 0 | 899 |
19-02-2011 2:25 Son Yorum: sinnerxx |
|
| Yüksek Gerilim Tekniği Kursu (Sakarya Saüsem) | sinnerxx | 0 | 1,032 |
19-02-2011 2:22 Son Yorum: sinnerxx |
|
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.

Konu Bilgileri