| Tarih: 22-05-2012, Saat: 14:25Hoşgeldin, Ziyaretçi: | |
Sakarya Üni. Burs Aldı, Kadrosunu İTÜ'ye Taşıdı |
|||
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
|
|||
|
|
|||
Konu Bilgileri ![]() |
|||
|
|
|||
|
sinnerxx
![]() Sakarya Öğrenci Forum Sayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Durum:
Konu Sayısı: 731 Yorum Sayısı: 1,023 Üyelik Tarihi: 19-10-2010 Rep Puanı: 9 Kişisel Bilgileri:
Konu Tarihi: 16-03-2011 1:35
Sakarya Üniversitesi, ABD’de lisans üstü eğitim için burs verdiği Doç. Dr. İbrahim Kırat, İTÜ’de çalışmaya başlayınca, 640 bin TL’lik dava açtı.
Sakarya Üniversitesi, 1993’de lisansüstü eğitimini yapması için İbrahim Kırat’ı, ABD’ye gönderdi. Bu eğitim için 90 bin dolar harcadı. ABD’den 1999’da dönerek Sakarya Üniversitesi’nde eğitim vermeye devam eden İbrahim Kırat’a, 29 Nisan 2002’de İTÜ Rektörlüğü, Yardımcı Doçent olarak atanması için teklifte bulunuldu. İTÜ, Sakarya Üniversitesi’nden de atamanın yapılması için izin istedi. Sakarya Üniversitesi, yapılan teklifin uygun görüldüğünü ancak İbrahim Kırat’ın üniversitelerine karşı mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunduğunu, bu konuda YÖK’ten izin alınması gerektiğini İTÜ’ye bildirdi. İddiaya göre İbrahim Kırat, yasal süreci beklemeden 23 Temmuz 2002’de Sakarya Üniversitesi’nden istifa etti ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde göreve başladı. İTÜ, İbrahim Kırat’ın atamasını yapınca, YÖK, mecburi hizmet devrinin iki üniversitenin oluru ve YÖK başkanlığının onayı ile mümkün olduğunu vurguladı. Bu koşullar oluşmadığı takdirde geriye kalan mecburi hizmet borcunun parasal karşılığının ödenmesi gerektiğini belirtti. İbrahim Kırat’ın, mecburi hizmet yükümlülüğünün yerine getirmeden görevinden ayrıldığını öne süren Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, Sakarya Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak faizlerle birlikte 610 bin TL’lik alacak davası açtı. Murat KAZANCI / HÜRRİYET |
|
« Eski Konular | Yeni Konular »
|
|
|
|
|
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.

Konu Bilgileri