Sakarya Üniversitesi Muafiyet Sınavları bu sene ilk kez yapılacak. Buna istinaden Senato tarafından yapılan açıklamanın oldukça yetersiz olması kafalardaki soruların bir türlü cevap bulamamasına sebep olmaya başladı.
Peki, akıllarda oluşan ancak Net Olarak, Resmi Makamlar tarafından bir türlü cevaplanmayan sorular neler?
Kısaca bir üstünden geçelim.
Birçok Dekanlık öğrencilerine Herkesin Muafiyet Sınavına giremeyeceği bilgisini sunuyor. Bu konuda başta Hendek olmak üzere birçok Fakülte ve MYO’dan bizlere şikâyet gelmeye devam ediyor.
Dekanlıklar Muafiyet Sınavlarına sadece daha önceden alınmış bir ders, yapılmış bir staj olması durumunda girilebileceği gibi bir bilgi ile öğrencilere ulaşıyorlar.
Daha önceden almadığım, bir üst sınıftan veya geçmiş sene alamadığım bir dersten Muafiyet Sınavına Girebilecek miyim sorusu da sıkça gelen sorular arasında.
FF ile kalınan dersler dışında GR veya DZ ile kalınan derslerin de olduğu SAÜ’de ayrıca DD veya DC gibi notları da Muafiyet Sınavında almak isteyen öğrenciler mevcut.
Ancak net bir açıklama ile Hangi Harf notuna Sahip derslerden sınava girilebileceği bilgisi verilmiyor.
65 Barajı düşünülerek ve bir üstteki soruya da Evet yanıtı verildiği varsayarak DD veya DC’den alınan bir dersin Muafiyet Sınavına girildiğinde ve 65 Puan altında bir puan alındığında Notunuz DD veya DC olarak mı kalacak yoksa otomatik olarak FF’mi olacak.
Bu konuda da büyük bir soru işareti mevcut.
Son 2-3 dersi kalan ve Muafiyet Sınavı ile bu dersleri geçince Mezun konuma gelecek öğrencilerin bir diğer çekincesi ise Harç Ödemesi ve Kayıt İşlemleri.
Buna göre Muafiyet Sınavından geçeceğini düşünen bir öğrenci Muafiyetten Kalırsa ek bir Ödeme ve Kayıt günü öğrencilere sunulacak mı? Yoksa bir dönem o öğrenciler için kayıp mı olacak?
İlk duyuru da Başvuruların SABİS üzerinden alınacağı yazılmıştı. Ama şimdi işler değişti ve Bölüm Başkanlıklarına Dilekçe verilmesi sistemine döndü.
Zaten tatilde olan öğrencilerin de okul açılmadan Sakarya Üniversitesine uğramaları zorunlu kılındı. Peki, SABİS üzerinden basit bir tablo ile bu listeler neden toplanılmadı?
İşte en zor sorulardan birisi. Detaylarda yer alan ve aslında ilk 15 AKTS’den daha fazla AKTS alma imkânı sunan diğer 2 madde hakkında hem Öğrenci hem de Akademisyenlerin hiç bilgisi yok.
Kim ne yapacağını bilmiyor. Nasıl bir Portfolio hazırlanacak belli değil. Kim ve Kimler değerlendirecek, süre ne kadar vs. vs.
Belirsizlikler diz boyu.
Muafiyet Sınavları hangi içeriklerde yapılacak belli değil. Hocalar not mu koyacak yoksa kafasına göre herkes sınava mı girecek?
Açıkçası en önemli sorunlardan birisi de şu aşamada bu gibi görünüyor.
Sakarya Üniversitesi Öğrenci İşleri ve Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından acilen cevapsız kalan soruların cevaplanması dileğiyle…
Öğrencilerin muafiyet sınavlarında hangi içerikten sorumlu oldukları sinavin sekli konulari geçen sene nasıl belirlendi
Final Sınavınız ile aynı oluyor genelde.
Tüm Dönemi kapsıyor. Klasik Sistem oluyor.
muafiyet sınavı başvuruları nezaman acaba?
Eylül ayı gibi.
Yeni kayit yaptıran öğrenciler muafiyet sınavı için okula gidip kesin kayıt yaptıracak mı?
Muafiyat sınavı başvuruları bitti,
Kesin Kayıtlarınızı yaptırdınız zaten. Sizin birşeye kayıt olmanıza gerek yok
Dilekce neden veriliyor
Ders Seçmek İçin.
Bu yönergenin amacı, öğrencilerin bir yükseköğretim kurumu dışında edindikleri kazanımların tanınması, kredilendirilmesi ve intibakı için uyulması gereken esasları belirlemektir.
Doçent ile muafiyet hakkında söyledikleri şunlardır.
(Makine Müh /Makine bölümünü Örnek olarak önceden almıs olduğunuz Kaynakçılık serfitika veya bir firmada kaynakçılık işi yapıyorsan/yapmışsan belgelendirerek okula gerekli evraklar olarak götürerek Kaynak ile ilgili hangi dersler örtüşürse alakalı olursa muaf olunuyormuş ama Kampüs olsun Myo’lar olsun tam bir bilgi verilmemiştir.herkes kafasına göre muafiyet olmaz dedi ama inşallah derslerimizi alma konusunda sıkıntı yaşamayız.